Akce, obnovy, práce, pohoda, aneb jak se žije na DCŽM Ktiš:)

Animátorský kurz

8. 2. 2010 4:52

Od 5.2.-7.2.2010 byl na Ktiši Animátorský kurz. 
V pátek dopoledne jsem s Jurou jela na Ktiš opravovat skříň, což bylo opětovně dosti zajímavé. Ale tak nějak jsme to dali. Už jste třeba viděli zametání deskou 35x100 cm? No vzniklo to tak že jsme chtěli tak nějak tu desku o něco zkrátit a pod nohama jsme měli docela dost prachu. A ta deska nám slítla na zem no a Jura prohlásil no a je zameteno (v okruhu 2 metrů nebylo ani smítko). No asi vám to ani moc nějak vtipný nepřijde, ale kdybyste slyšeli jak to řekl. No a takových chvil tam bylo víc. Takže to bylo dobrý.



Večer pak oficiálně začal Animátorský kurz na téma liturgie. Na začátek jsme se rozdělili do trojic a měli jsme předvést určitý text z Bible bez mluvení. Já byla s Fandou a Jirkou Rotem a měli jsme znázornit desatero. Což se mi moc nelíbilo, poněvadž jsem musela Františka probodnout nožem a poněvadž je Fanda tak fakt dobrej (jak prohlásil Marek) tak to prostě nejde. Potom měl Roman přednášku a pak byla adorace. V sobotu byly opět 2 přednášky. Pak byly takový stanoviště kde se nějakým způsobem vysvětlovala ta liturgie (žalmy,čtení,přímluvy,...). No nejlepší to bylo u Marka tam jsme měly hledat čtení na určitý den, co nám řekl. Akorát se mu moc nevedlo zadat něco, co bychom nenašli tak se tam vždycky jak když tak naštval tak to bylo vtipný. No a pak tam byla jedna obzvlášť taková spešl zákeřná skupinka, kterou nemohl vést nikdo jiný nežli "zákeřná Vendulka". A tam jsme měli tvořit přímluvy. Akorát můj mozek není tak rychlej, takže jsem absolutně nestíhala to, co Vendulka říká. No a potom před večeří byla příprava večeře už jste jedli třeba takovou pomazánku umíchanou vrtačkou? On totiž Františkovi nešel ani jeden mixér a tak když opět dojel Jura tak se uplatnil náš zlepšovák. Jelikož ani jeden mixér nešel opravit tak jsme do toho mixéru nahnali otáčky vrtačkou. Ovšem ta vrtačka se samozřejmě té pomazánky ani nedotkla. Pak jsme se dozvěděli od Marka, že Fanda je fakt dobrej a že to půjdou všude říct. A nebo bylo taky dobrý že dali takovou krabici na dotazy a Marek si pak vedle toho tak stoupl, že to vypadalo že čeká až mu někdo přispěje. Pak po večeři byla mše. V neděli jsme já, Lucka a Magda měli ráno budíček a jelikož opět kdo jiný nežli Vendulka prohlásila že jí ten sobotní budíček který měla Lucka nevzbudil tak jsem trvala na tom že jí extra pudem vzbudit aby se probudila (což mě měly nejspíš holky chvílemi za blázna). No bylo to opět jak jinak než zajímavé tak jsme šli jako že jí teda vzbudíme, ale ona nám někam zdrhla a tak jsme lítaly po celým baráku a hledaly jí. Našli jsme ji u ní v pokoji už vzhůru a tak jsme ji opětovně vzbudily. No potom byla modlitba ve skupinkách a hádejte u koho jsem byla - opět jak jinak něž u naší skvělé Vendulky. Pak byla mše a jelo se tak nějak po obědě domů.

No co dodat tento víkend na Ktiši byl opětovně velmi ale opravdu hodně velmi zajímavý a super skvělý a zábavný.

Šárka

Zobrazeno 2968×

Komentáře

cerka

Vauu, lidi fakt se dobře bavím =D)) Tak mám takový pocit, že je teď ve Ktiši konečně veselo. Pomazánka umýchaná vrtačou? Fantazii se meze nekladou¨=)

cerka

Vauu, lidi fakt se dobře bavím =D)) Tak mám takový pocit, že je teď ve Ktiši konečně veselo. Pomazánka umýchaná vrtačou? Fantazii se meze nekladou¨=)

sňuhla

To víš to by chtělo udělat nějakou propagaci jak je Marek chudej...a pak by to určitě klaplo

Vendula Krůlová

hezky, Šárko:) To jsem ani netušila, že Marek vybíral, to se už nedivím, že nikdo nepřispěl ... :)

Daliluh

Dobře jsem se pobavil. Zákeřná Vendulka:-).

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková